Vaš nasmeh je najlepši

Ortodontske rešitve za vse generacije, za lep in samozavesten nasmeh, ki očara

Enostavno naročanje

Hitre povezave

- Ortodontija
- Nadomestki zob
- Ustna higiena
- zobozdravstvo
- Zalivke
- Protetika
- Beljenje zob
- Aktualne novice

KONTAKT

> 030 271 161

> info@mydentist.si

> Kontaktni obrazec

> Lokacije
- Kontakt
- Cenik
- O nas
- Kje nas najdete
- Naročanje
- Za vse generacije
- Koncesija


- Urnik ortodontija
- Urnik za ZZZS
- Urnik ustne higiene
- Čakalne dobe ZZZS
- Novi pacienti ZZZS
- Brezplačno parkiranje
- Koncesija

Lokacije


Ordinacija za ustno higieno

DA OHRANITE ZDRAVE IN LEPE ZOBE, jih zaščitite pred kariesom, vnetjem dlesni in parodontalno boleznijo, je najbolj učinkovita zaščita reden obisk pri zobozdravnici in dodatno izvajanje profesionalne ustne higiene pri ustni higieničarki Danijeli Kenda Pagon.Težave z zobmi in dlesnimi imajo pomemben vpliv tudi na splošno zdravstveno stanje in težji potek nekaterih bolezni, kot so: sladkorna bolezen (diabetes), srčno-žilne bolezni, stanja po srčni in možganski kapi, kronične bolezni dihal, astma, luskavica, alergije in revmatoidni artritis ter stanja po menjavi srčnih zaklopk in presaditvi organov.
Ustno zdravje ima velik pomen tudi v pripravi na nosečnost, med nosečnostjo, po porodu in med dojenjem. Pomembno povezanost z vsemi naštetimi zdravstvenimi stanji so ugotovili in dokazali s številnimi znanstvenimi raziskavami.

Postopke za vzdrževanje ustne higiene in razmik med posameznimi obiski načrtujemo in izvajamo individualno, saj so razmere in pogoji v ustih ter posledično težave zaradi njih, zelo različne.

Posebno skrb namenjamo dodatni zaščiti zob pri otrocih, ki so bolj dovzetni za nastanek kariesa, kar ugotavljamo s posebnimi analizami sline. Trudimo se, da so prvi obiski v zobni ordinaciji prijetni za otroke in starše.
Dovolj časa lahko posvetimo zelo prestrašenim malim pacientom in tudi odraslim, ki jih je strah zaradi slabe izkušnje iz preteklosti.

Da bi lahko dosegli učinkovito zaščito zob priporočamo, da pridete k ustni higieničarki za zobozdravstveno preventivo vsaj dvakrat letno, na šest mesecev. Ob večjih in bolj trdovratnih težavah pa so potrebni bolj pogosti obiski in kontrole.

K preventivi sodi diagnosticiranje stanja obstoječe ustne higiene ter izdelava načrta zdravljenja. Ta vključuje čiščenje zobnih oblog z različnimi metodami, peskanje in beljenje zob, zaščito zob ter poduk o boljši ustni higieni. Ta zajema tudi praktični prikaz uporabe potrebnih pripomočkov in oskrbo z njimi.

V okviru profesionalne ustne higiene nudimo tudi nego in vzdrževanje vseh vrst protetičnih nadomestkov, protez, mostičkov in opornic s posebnimi čistilnimi aparati.


Posebno skrb namenjamo ortodontskim pacientom s fiksnimi ortodontskimi aparati, ki jim redno čistimo in ščitimo zobe s fluoridnimi premazi.
Nudimo tudi nego snemnih in funkcionalnih ortodontskih aparatov.

Seveda pa je bistveno in nujno vzdrževanje redne temeljite ustne higiene doma. Prvi cilj redne ustne higiene je ohranjanje zdravih zob in obzobnih tkiv ter s tem podaljševanje življenjske dobe naravnih zob.

Za zdravje se je potrebno potruditi! Skrb za zdravje se prične v ustih!

Vabljeni, ščetkanje zob ne boli!

Dentalni center Ortodontija Zobozdravstvo Koncesija Kontakt

DENTALNI CENTER DR. LAH KRAVANJA

Naročite se        030 271 161

Dentalni center
Slovensko Deutsch Italiano English